



NORTH CENTRAL CHAPTER

Specialty Symposium on Theranostics: Spring Meeting – April 4, 2024 Mayo Clinic: Leighton Auditorium - Siebens Building, Rochester, MN

Meeting Agenda

12:15	Registration	(45 min)
13:00	Introduction	(15 min)
13:15	Tyler Bradshaw, PhD – "SPECT Imaging in the Era of Radiopharmaceutical Ther University of Wisconsin - Madison	<i>capy"</i> (30 min)
	Carrie Hruska, PhD – "First experience with Veriton and Starguide scanners" Mayo Clinic Rochester	(30 min)
	Matthew Thorpe, MD, PhD – "Radiopharmaceutical Therapy: A Physician's Per	spective"
	Mayo Clinic Rochester	(30 min)
14:45	Break	(15 min)
15:00	Stephen Graves, PhD – <i>"Maintaining NIST traceability in the clinical practice of University of Iowa</i>	f <i>RPT"</i> (30 min)
	Abby Besemer, PhD – "Commissioning a RPT treatment planning system and experience performing Pluvicto dosimetry" University of Wisconsin - Madison	l initial (30 min)
	Bryan Bednarz, PhD – "Designing and Implementing a Clinical RPT Dosimetry P from the Ground Up" University of Wisconsin - Madison	
16:30	Closing remarks and adjourn	(15 min)

This meeting has applied to CAMPEP for 3.5 hours of MPCEC.





NORTH CENTRAL CHAPTER

Spring Meeting – April 5, 2024 Mayo Clinic: Leighton Auditorium - Siebens Building, Rochester, MN

Meeting Agenda

7:15	Registration and continental breakfast	(45 min)
8:00	Welcome, Introductions, and Announcements	(15 min)
8:15	Morning Session I	
	Stephen Graves, PhD – "Normal organ and Tumor Dose Thresholds: Knowns of Unknowns in RPT"	
	University of Iowa	(30 min)
	Ken Fetterly, PhD – <i>"Medical Physics in the Cath lab"</i> Mayo Clinic - Rochester	(30 min)
	Tyler Bradshaw, PhD – <i>"Langue and vision-language modeling in Radiology"</i> University of Wisconsin- Madison	(30 min)
9:45	Morning break and vendor interactions	(30 min)
10:15	Morning Session II	
	Jon Kruse, PhD – <i>"Innovations in Proton therapy at Mayo Clinic"</i> Mayo Clinic - Rochester	(30 min)
	Keith Furutani, PhD – <i>"Mayo Clinic Florida Carbon Ion Radiation Therapy"</i> Mayo Clinic - Jacksonville	(45 min)
11:30	Lunch break/Vendor interactions	(60 min)
12:30	NCC-AAPM Business Meeting	(30 min)

13:00	Early Career Investigator Competition	(90 min)
	Kevin Zhang – "Deep Learning-based Distortion Correction of Diffusion-weighte Imaging" Mayo Clinic - Rochester	ed (10 min)
	Karsten Wake – "Evaluating Techniques for Creating More Efficient Collimated Arc Therapy Plans"	
	University of Wisconsin-Madison	(10 min)
	Kevin Treb – "RF-Heating of Neurophysiological Monitoring Electrodes during I Guided Procedures" Mayo Clinic – Bachastar	
	Mayo Clinic - Rochester	(10 min)
	Brandon Nguyen – "Modeling Time Activity Curves" University of Minnesota	(10 min)
	Emily Koons – "Coronary Artery Stenosis Quantification in Patients with Dense Calcifications using Ultra-High-Resolution Photon-Counting-Detector CT" Mayo Clinic - Rochester	(10 min)
	Grace Hutchinson – <i>"Automated SPECT Bars Analysis Across Manufacturers"</i> University of Minnesota	(10 min)
	Pierce Ellingson – "A Solution to the Prony Problem and Applications in Nuclear Medicine"	r
	University of Minnesota	(10 min)
	Shaojie Chang – "Improving Stenosis Assessment in Energy Integrating Detecto Learned Monoenergetic Imaging Capability"	or CT via
	Mayo Clinic - Rochester	(10 min)
14:30	Afternoon break and vendor interactions	(30 min)
15:00	Afternoon Session	
	Daniel Gomez Cardona, PhD – "Implementation of CPT Code 76145: Dose evalure radiation exposure that exceeds institutional review threshold" Gundersen Health System	uation for (30 min)
	Dan Pavord, MS, FAAPM – <i>"Implementation of MPPGs"</i> AAPM-WG on MPPG Adoption (Allegheny General Hospital)	(30 min)
16:00	Closing remarks, Awards, and Adjourn	(15 min)

This meeting has applied to CAMPEP for 5.75 hours of MPCEC.