North Central Chapter
Spring Meeting 2024
april 4-5, 2024
rochester, MN

Supporting Documentation

Meeting Location & AccomModations

Mayo Clinic
Siebens Building – Leighton Auditorium
100 Second St SW, Rochester, MN 55902

Accommodations

The Kahler Grand Hotel
20 2nd Ave SW
Rochester, MN 55902

We have a room block for $125 per night (Only King beds available as there is a sports event blocking the double beds). Rooms are guaranteed until Thursday March 14. Click here to reserve a room or call 1-800-533-1655 and request the North Central Chapter -AAPM group rate.

 

Note to sponsors: Vendor items can not be shipped to this address. If you are staying at the Grand Kahler, you may ship items to:

Vendor Name & On-site contact Box # of __
20 2nd Ave, SW
Rochester, MN 55902

Join us Night Out

April 4, 2024 - 6:00 pm to 9:00 pm

220 Broadway Ave S.
Rochester, MN 55904

Corporate Sponsors

We thank the following sponsors for supporting the Night Out:

GOLD SPONSOR

Meeting Agenda & Presentations

Thursday 4th April, NCC-AAPM Theranostics Symposium

12:15 Registration

13:00 Introduction (15 min)

13:15 Session I

Tyler Bradshaw, PhD – “SPECT Imaging in the Era of Radiopharmaceutical Therapy” (30 min)

Carrie Hruska, PhD – “First experience with Veriton and Starguide scanners” (30 min)

Matthew Thorpe, MD, PhD – “Radiopharmaceutical Therapy: A Physician’s Perspective” (30 min)

14:45 Break and light refreshments (15 min)

15:00 Session II

Stephen Graves, PhD – “Maintaining NIST traceability in the clinical practice of RPT” (30 min)

Abby Besemer, PhD – “Commissioning a RPT treatment planning system and initial experience performing Pluvicto dosimetry” (30 min)

Bryan Bednarz, PhD – “Designing and Implementing a Clinical RPT Dosimetry Program from the Ground Up” (30 min)

16:30 Closing remarks and adjourn (15 min)

This meeting has applied to CAMPEP for 3.5 hours of MPCEC.

Friday 5th April, NCC-AAPM Spring Meeting

7:15 Registration and continental breakfast (45 min)

8:00 Welcome, Introductions, and Announcements (15 min)

8:15 Morning Session I

Stephen Graves, PhD – “Normal organ and Tumor Dose Thresholds: Knowns and Unknowns in RPT” (30 min)
 
Ken Fetterly, PhD – “Medical Physics in the Cath lab” (30 min)
 
Tyler Bradshaw, PhD – “Langue and vision-language modeling in Radiology” (30 min)

9:45 Morning break and vendor interactions (30 min)

10:15 Morning Session II

Jon Kruse, PhD – “Innovations in Proton therapy at Mayo Clinic” (30 min)
 
Keith Furutani, PhD – “Mayo Clinic Florida Carbon Ion Radiation Therapy” (45 min)

11:30 Lunch break (60 min)

12:30 NCC-AAPM Business Meeting (30 min)

13:00 Early Career Investigator Competition (90 min)

14:30 Afternoon break and vendor interactions (30 min)

15:00 Afternoon Session

Daniel Gomez Cardona, PhD – “Implementation of CPT Code 76145: Dose evaluation for radiation exposure that exceeds institutional review threshold” (30 min)

Dan Pavord, MS, FAAPM– “Implementation of MPPGs” (30 min)

16:00 Closing remarks, Awards, and Adjourn (15 min)

This meeting has applied to CAMPEP for 5.75 hours of MPCEC.